To zapis z przeprowadzonego na początku czerwca 2023 roku szkolenia o tworzeniu i zarządzaniu zapasami żywności. Zapis trwa 86 minut i udostępniony jest do samodzielnego pobrania w formacie MP4, w dwóch rozdzielczościach (480p - mniejszy plik oraz 720p - lepsza jakość).
Oprócz samego pliku z nagraniem do pobrania udostępniamy także plik PDF z prezentacją, zawierającą kod rabatowy na zakupy produktów do zapasu żywności w naszym sklepie internetowym.
Omawiane zagadnienia obejmują między innymi odpowiedzi na następujące pytania:
- jakie warstwy powinien mieć dobry zapas żywności?
- czy mąka nadaje się jako kaloryczny fundament zapasu?
- jakie produkty długoterminowe warto mieć pod kątem zastąpienia szybkopsujących się produktów, które zjadamy na co dzień?
- czy dedykowane produkty jak racje żywnościowe NRG-5 są optymalnym rozwiązaniem (uczciwie omawiamy wszystkie ich wady i zalety)?
- na czym polega zeszytowa metoda robienia zapasu żywności oraz metoda sześciopaka?
- które produkty o długiej trwałości są najcenniejsze z perspektywy wartości odżywczych?
- czym zastąpić jaja, masło, jogurt?
- jak zabezpieczyć zapasy przed szkodnikami (np. molami spożywczymi)?
- jak zarządzać zapasem, by nie wyrzucać kupionych produktów i nie marnować pieniędzy?
Na naszym kanale na YouTube możesz obejrzeć trwający nieco ponad trzy minuty
film z wybranymi fragmentami tego webinaru.